Stof reinigen

De juiste bekleding kan een meubel de perfecte look geven. Toch wilt u niet alleen dat de stof er mooi uitziet, maar ook dat de stof gedurende het gebruik mooi blijft. Stofreiniging is daarbij van essentieel belang. U wilt niet na een jaar al vlekken in uw nieuwe witte bank. Het regelmatig reinigen en onderhouden van textiel is essentieel om vuil, vlekken en slijtage te voorkomen. Het reinigen zorgt ervoor dat de stof langer meegaat en zijn kwaliteit behoudt. Bij De Stofjongens weten we precies wat er nodig is om uw textiel weer als nieuw te krijgen. Van uw stoffenbank reinigen tot uw gehele auto meubilair, wij helpen u graag.
De Stofjongens meubels laten reinigen

Vlekken in stof

Niet iedere stof is geschikt om in de wasmachine te doen. Sommige stof kan niet van het meubel af worden gehaald zoals bijvoorbeeld bij auto interieur. Het is van belang om de vlekken op de juiste manier te behandelen om zo verergering te voorkomen. Afhankelijk van de soort stof en de soort vlek is het belangrijk om de juiste behandeling toe te passen. Bij sommige stoffen zal het deppen met een milde zeep de vlek verwijderen, terwijl voor andere stoffen een meer gespecialiseerde reinigingsmiddel of techniek nodig is. Door het toepassen van geschikte reinigingsmethoden kunnen verschillende soorten textiel hun oorspronkelijke uitstraling behouden en de levensduur van het textiel verlengen.

 

Waarom moet u regelmatig uw textiel reinigen

Het is van groot belang om met enige regelmaat het textiel in uw huis goed te reinigen. Niet alleen ziet een gereinigd meubelstuk of vloerkleed er een stuk mooier uit. Het is ook van belangrijk voor de hygiëne. Stoffen kunnen bacteriën, schimmels en allergenen bevatten die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Vooral voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen kan dit op den duur problematisch zijn. Daarnaast kan het textiel ook geuren absorberen. Dit is vooral het geval als ze niet regelmatig worden gereinigd. Door regelmatig te reinigen, worden de geuren verwijderd en zal de omgeving weer fris ruiken.

 

Tips voor schone bekleding

Het regelmatig schoonmaken van uw textiel is belangrijk om het zo lang mogelijk mooi te houden. Het is onder meer belangrijk om uw bank, auto of vloerkleed regelmatig te stofzuigen. Dit om stof en losse vuil deeltjes geregeld te verwijderen. Ook is het van belang om vlekken direct te behandelen. Zo kan het niet in de stof trekken en is de kans groter dat de vlek nog verwijderd kan worden. Daarnaast kan een impregneerspray helpen om de kwaliteit te bewaren. Toch is het ondanks deze voorzorgmaatregelen cruciaal om periodiek een professionele reiniging van de bekleding uit te voeren. Dit om hardnekkige vlekken en overige viezigheid uit het textiel te krijgen.

 

Interesse in onze reinigingsdiensten? Een afspraak is zo gepland!

Bij De Stofjongens reinigen we al uw stoffen. Van meubels tot auto meubilair tot vloerkleden. Met onze professionele reinigingsdiensten zorgen we ervoor dat uw stoffen items er niet alleen fris en verzorgd uitzien, maar ook hygiënisch zijn. Meer weten over onze diensten of de mogelijkheden bespreken? Neem gerust contact met ons op of plan een afspraak met ons in.

 

Bij De Stofjongens bieden wij reinigingsdiensten aan voor onder meer;

Interesse in laten reinigen van uw textiel?

Wij komen graag bij u langs! Neem gerust contact met ons op of neem een kijkje op onze uitgebreide tarieven pagina.