Ventilatiesysteem reinigen

Uw ventilatiesysteem doet meer dan alleen lucht in uw huis brengen. Het zuivert en regelt de lucht die u inademt. Na verloop van tijd hopen stof, bacteriën en andere onzuiverheden zich op in de ventilatiekanalen en roosters. Als u het systeem niet regelmatig schoonmaakt, kunnen deze deeltjes in uw huis terechtkomen en kan de luchtkwaliteit verminderen. Om dit te voorkomen is het laten reinigen van uw ventilatiesysteem dan ook van groot belang.
De Stofjongens meubels laten reinigen

Waarom moet ik mijn ventilatiesysteem (laten) reinigen?

Stof kan zich in de loop der tijd enorm ophopen. Wanneer dit niet wordt schoongemaakt, blijft de stof in uw huis hangen. Wanneer u het ventilatiesysteem laat schoonmaken, voorkomt u niet alleen dat deze deeltjes zich verspreiden in uw leefruimte, maar zorgt u er ook voor dat het systeem goed blijft werken.

Door regelmatig onderhoud zorgt u ervoor dat de lucht die u inademt fris en schoon blijft. Daarnaast kan helpen allergieën te verminderen en zorgt het schoonmaken ervoor dat u een gezonde en comfortabele leefomgeving behoudt. Kortom, noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat.

 

Ventilatiesysteem reiniging; kosten en onderhoud

Mechanische ventilatie en warmteterugwinning (WTW) zijn beide methoden om de luchtkwaliteit in een huis of gebouw te beheren. Toch zijn er verschillen tussen de twee systemen.

  • Mechanische ventilatie draait om het circuleren van lucht in en uit een ruimte met behulp van ventilatoren. Het brengt verse buitenlucht binnen en voert gebruikte lucht af.
    Deze ventilatiemethode haalt geen warmte terug uit de afgevoerde lucht.
  • Warmteterugwinning richt zich niet alleen op luchtverversing, maar ook op het terugwinnen van warmte. Het maakt gebruik van een warmtewisselaar om warmte van afgevoerde lucht naar verse buitenlucht over te brengen, waardoor het efficiënter wordt. Dit betekent dat er minder extra energie nodig is om de verse lucht te verwarmen, wat kan leiden tot lagere verwarmingskosten.

Mechanische ventilatie is dus ontworpen voor het afvoeren van lucht, terwijl Warmteterugwinning (WTW) ventilatie zich richt op het integreren van zowel de toevoer als afvoer van lucht binnen één systeem.

 

Voordelen schoonmaken ventilatiesysteem

De voordelen van een regelmatige reiniging van uw ventilatiesysteem zijn er genoeg. Allereerst zorgt het voor een gezondere luchtkwaliteit, wat essentieel is voor uw algemene welzijn. Daarnaast vermindert het de belasting op het systeem, wat resulteert in een efficiënter energieverbruik. Een schoon ventilatiesysteem draagt ook bij aan het voorkomen van allergieën en ademhalingsproblemen waardoor een comfortabele leefomgeving wordt gecreëerd.

 

Ventilatiesysteem laten reinigen? Kom in contact!

Uw ventilatiesysteem laten reinigen is noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat. Onze ervaren monteurs staan voor u klaar om u te assisteren. Of het nu gaat om het schoonmaken van de ventilatiekanalen, het vervangen van uw ventilatie, het reinigen van het ventilatierooster of het uitvoeren van algemeen onderhoud. De Stofjongens helpen u graag. Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden en kosten van ventilatiesysteem reiniging of plan een afspraak in. Wij helpen u van stof af te komen!

* Buren en VVE actie!

Hebben uw buren of andere huishoudens in uw gebouw ook behoefte aan een ventilatiesysteem reiniging? Bij De Stofjongens bieden wij aantrekkelijke kortingen voor het reinigen van ventilatiesystemen wanneer meerdere buren besluiten om gezamenlijk gebruik te maken van onze diensten. Dit geldt eveneens voor Verenigingen van Eigenaren (VVE’s), waarbij wij speciale tarieven aanbieden voor groepsonderhoud. Meer weten? Neem contact met ons op!

Mechanische ventilatie

Het reinigen van de mechanische ventilatie kan al vanaf €70,-

Warmteterugwinning ventilatie (WTW)

Het reinigen van uw WTW-systeem kan al vanaf €120,-

Interesse in ventilatiesysteem reiniging?

Wij komen graag bij u langs! Neem gerust contact met ons op of neem een kijkje op onze uitgebreide tarieven pagina.