Mechanische ventilatie reinigen

In de hedendaagse woningen speelt het mechanische ventilatiesysteem een onmisbare rol in het hebben van een gezond en comfortabel binnenklimaat. Het hebben van een efficiënt mechanisch ventilatiesysteem en een innovatieve warmtepomp verzekert niet alleen een continue luchtverversing maar bevordert ook de energiezuinigheid en duurzaamheid van uw woning.

Net zoals elk ander onderdeel van uw woning vraagt ook het mechanische ventilatiesysteem om zorg en aandacht. Door continu lucht door te voeren, trekt het systeem niet alleen frisse lucht aan, maar ook stof, allergenen en andere verontreinigingen kunnen na een tijd ophopen. Precies hiervoor bent u bij De Stofjongens aan het juiste adres!

De Stofjongens meubels laten reinigen

Belang van mechanische ventilatie reiniging

Uw mechanische ventilatie zorgt voor een gezond binnenklimaat door het circuleren van lucht. Toch verzamelen zich na verloop van tijd in dit proces stofdeeltjes, allergenen en andere verontreinigingen in het ventilatiesysteem. Het periodiek reinigen van uw mechanische ventilatie is daarom niet een aanbeveling, maar een noodzakelijke handeling om de optimale werking van het systeem te waarborgen. Door het goed onderhouden en regelmatig reinigen van het de ventilatie.

 

Mechanische ventilatie reinigen kosten

Wat zijn de kosten die het reinigen van een mechanische ventilatie met zich meebrengen? Een goed functionerend mechanisch ventilatiesysteem heeft goed onderhoud nodig. Welk soort onderhoud er nodig is kan verschillen per situatie. De Stofjongens bieden verschillende soorten onderhoud aan. Alle prijzen zijn hieronder terug te vinden.

logo stofjongens

Mechanische ventilatie rapport

€50,-

  • Ventilatie check
  • Advies voor een gezond binnenklimaat
  • Arbeidstijd: 15-30 minuten
logo stofjongens

Standaard pakket

€150,-

  • De kanalen worden professioneel geborsteld
  • Reiniging mechanische ventilatie
  • Arbeidstijd: 60-90 minuten
logo stofjongens

Uitgebreid pakket

€710,-

  • Borstelen van de kanalen
  • Vervanging mechanische ventilatie door een nieuwe ventilatie box van Itho Daalderop met ingebouwde vocht en co2 sensor
  • Arbeidstijd: 60-90 minuten

Hoe vaak mechanische ventilatie reinigen

De frequentie van mechanische ventilatie reiniging varieert en is afhankelijk van verschillende factoren. Dit is onder meer afhankelijk van het type ventilatiesysteem dat u heeft en uw woonsituatie. Ook hoe u het ventilatiesysteem gebruikt, speelt hierin een rol. Een algemene richtlijn is echter dat u 1 keer per 2 jaar een onderhoud laat uitvoeren aan uw mechanische ventilatie voor een optimale centrale afzuiging van uw woning. Bij intensiever gebruik of specifieke omstandigheden kan het raadzaam zijn om dit vaker te doen. Uiteraard kunnen onze experts ook een advies geven voor uw specifieke situatie.

 

Vervangen mechanische ventilatie

Na verloop van tijd kan zelfs het meest betrouwbare mechanische ventilatiesysteem zijn maximale levensduur bereiken. Wanneer u merkt dat het systeem niet meer naar behoren functioneert, kunnen de juiste reiniging en onderhoud het systeem nog redden. Toch kan het zo zijn dat dit dusdanig hoge reparatiekosten met zich meebrengt dat het verstandiger kan zijn om uw mechanische ventilatie te vervangen. Ook bij het vervangen van uw mechanische ventilatie, staan De Stofjongens voor u klaar.

Mechanische ventilatie laten reinigen? Neem contact op!

Indien u uw mechanische ventilatie wilt laten reinigen of vragen heeft over het onderhoud van uw installatie, helpen De Stofjongens u graag! Ons toegewijde team van experts is er om u te begeleiden bij elke stap van het proces. Onze professionele service gaat verder dan alleen reiniging. Neem gerust contact met ons op voor een deskundig advies en een onderhoudsbeurt op maat. Of plan een afspraak met ons in.

 

* Buren en VVE actie!

Als uw buren of medebewoners ook denken aan het reinigen van hun ventilatiesystemen, dan profiteert u bij De Stofjongens van een leuk voordeel! Wij voorzien kortingen wanneer meerdere huishoudens besluiten gezamenlijk gebruik te maken van onze ventilatiesysteem reinigingsservices. Deze aanbieding geldt ook voor Verenigingen van Eigenaren (VVE’s), waarbij we speciale tarieven hanteren voor groepsonderhoud. Wilt u meer informatie? Aarzel niet en neem contact met ons op voor alle details!

Interesse in mechanische ventilatie reiniging?

Wij komen graag bij u langs! Neem gerust contact met ons op of neem een kijkje op onze uitgebreide tarieven pagina. LET OP! De prijzen zijn excl. voorrijkosten. Wij berekenen €0.20 per km vanaf locatie Woerden