Uw WTW-systeem reinigen

Een WTW-systeem (ook wel een warmte terugwin installatie genoemd) is een ventilatiesysteem dat is ontworpen om de warmte die normaal gesproken verloren gaat bij het ventileren van een gebouw, terug te winnen. Het doel van een WTW-systeem is om een gezond binnenklimaat te behouden door de luchtkwaliteit te verbeteren en tegelijkertijd energie te besparen. Door deze warmteterugwinningstechnologie kan een WTW-systeem de energie-efficiëntie van een gebouw aanzienlijk verbeteren. Het helpt om warmteverlies te minimaliseren en zorgt tegelijkertijd voor een continue toevoer van gefilterde lucht.

De Stofjongens meubels laten reinigen

Waarom moet ik mijn WTW-systeem laten schoonmaken?

Een schoon WTW-systeem staat garant voor een optimale luchtkwaliteit in uw woning. Gedurende de tijd kan stof en andere verontreinigingen zich ophopen in de filters, warmtewisselaar en kanalen van het systeem, waardoor de efficiëntie afneemt. Een grondige reiniging zorgt niet alleen voor een betere luchtstroom, maar vermindert ook de verspreiding van allergenen en verontreinigende stoffen in uw huis. Regelmatig komen wij in ons werk tegen dat een systeem lange tijd niet gereinigd is. Dit is absoluut niet wenselijk voor een gezond binnenruimte. Om dit te voorkomen doet u er verstandig aan om met enige regelmaat uw WTW-systeem te laten reinigen. Het is belangrijk dat uw WTW-unit 1 keer per jaar laat reinigen voor een optimaal werkend warmte terugwin ventilatie. Uw wtw-systeem reinigen is dus zeker noodzakelijk.

 

Kosten WTW-onderhoud en reiniging

De kosten van WTW-onderhoud en reiniging kunnen gezien worden als investeringen in de levensduur van uw systeem. De tarieven kunnen variëren afhankelijk van de omvang van het systeem, de mate van vervuiling en de werkzaamheden die door ons moeten worden uitgevoerd. Het is echter belangrijk om deze kosten te zien als een preventieve maatregel om grotere reparaties of het vroegtijdig vervangen van het systeem te voorkomen. Een goed onderhouden WTW-systeem functioneert niet alleen efficiënter, maar kan ook bijdragen aan lagere energiekosten op de lange termijn. Uw wtw-systeem schoonmaken kan dan ook beter vandaag dan morgen. Al onze prijzen zijn ook te vinden hierboven.

logo stofjongens

WTW-systeem rapport

€65,-

  • Ventilatie check
  • Advies voor een gezond binnenklimaat
  • Arbeidstijd: 15-30 minuten
logo stofjongens

Borstelen kanalen en reinigen WTW-sysyteem

€230,-

  • Borstelen van de toevoer en afvoerkanalen
  • Reiniging van de warmte-terugwin-systeem, de warmtewissellaar, de motoren, en de unit.
  • Afstellen systeem (indien nodig)
  • Arbeidstijd: 90-120 minuten
logo stofjongens

WTW-systeem vervangen en kanalen borstelen

Vanaf €1650

  • Borstelen van de toevoer en afzuigkanalen
  • Plaatsing nieuw WTW-systeem van Itho Daalderop
  • Arbeidstijd: 120-180 minuten

WTW-onderhoud

Naast het schoonmaken is het regelmatig onderhouden van uw WTW-systeem essentieel. Dit omvat het controleren van filters, het eventueel vervangen ervan, het inspecteren van ventilatieroosters en een algehele evaluatie van het systeem. Door dit periodieke onderhoud wordt niet alleen de efficiëntie van het systeem gegarandeerd, maar kunnen ook mogelijke problemen tijdig worden opgespoord en opgelost.

 

Wanneer moet ik mijn WTW-unit vervangen?

Hoewel goed onderhoud en reinigen ervoor zorgen dat uw WTW-systeem langer meegaat, komt er een moment waarop u moet nadenken over het vervangen van het systeem. Zaken zoals ouderdom, nieuwe technologieën en stijgende kosten voor reparaties spelen dan een rol. Als u merkt dat uw WTW-systeem minder goed werkt, zelfs na goed onderhoud, is het wellicht tijd om te overwegen het te vervangen. Ons ervaren team staat klaar om u te adviseren over wat de beste levensduur is voor uw WTW-systeem.

 

WTW-systeem laten reinigen? We komen graag bij u langs!

Wtw reinigen? Bent u overtuigd van het belang van een schoon WTW-systeem en wilt u profiteren van een gezond binnenklimaat? Wilt u uw WTW-systeem grondig laten schoonmaken? De Stofjongens zijn uw betrouwbare partner voor WTW-systeem reiniging en onderhoud. Wij bieden niet alleen deskundige reinigingsdiensten, maar ook advies op maat en professioneel onderhoud om de optimale werking van uw WTW-installatie te waarborgen. Neem vandaag nog contact met ons op en adem weer frisse, schone lucht in uw woning. Wij staan klaar om bij u langs te komen en uw WTW-systeem weer in topconditie te brengen! Plan gerust een afspraak met ons in.

 

* Buren en VVE actie!

Als uw buren of medebewoners overwegen om hun ventilatiesystemen te laten reinigen, kunt u bij De Stofjongens profiteren van aantrekkelijke voordelen! Wij bieden kortingen aan wanneer meerdere huishoudens gezamenlijk gebruikmaken van onze diensten voor ventilatiesysteemreiniging. Deze aanbieding is tevens van toepassing op Verenigingen van Eigenaren (VVE’s), waarvoor wij speciale tarieven hanteren voor groepsonderhoud. Wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op voor alle details!

Interesse in het laten reinigen van uw WTW-systeem?

Wij komen graag bij u langs! Neem gerust contact met ons op of neem een kijkje op onze uitgebreide tarieven pagina.